Hentes tokány

Hozzávalók:

  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • olaj szükség szerint
  • 2 fej vöröshagyma
  • 80 dkg sertéslapocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • 2-3 dl víz
  • 3-4 darab csemegeuborka
  • 2 szál KOMÉTA lecsókolbász (26 dkg)
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • Ízlés szerint só és bors 

Elkészítés:

A szalonnát apróra kockára vágom, majd saját zsírján szép pirosra sütöm (ha szükséges, kevés zsiradékot adjunk hozzá).

A hagymát félkarikára vágom, a fokhagymát felszeletelem.

A sertéslapockát és a csemegeuborkát csíkokra vágom.

Amikor a szalonna megpirult, hozzáadom a hagymát, néhány keverésnyit együtt pirítom, majd mehet hozzá a csíkokra vágott hús és gyakori kevergetés mellett fehéredésig pirítom.

Amikor a hús teljesen kifehéredett és kiengedte a saját levét, rádobom a szeletekre vágott fokhagymát, fűszerezem sóval, borssal és takarék hőmérsékleten hagyom, hogy elfője a levét, majd hozzáadom a paradicsompürét, néhány keverésnyit pirítom, felöntöm a vízzel és puhára főzöm.

Amikor teljesen megpuhult a hús, hozzáadom a csíkokra vágott uborkát és a felcsíkozott lecsókolbászt, egy tk füstölt fűszerpaprikát, összefőzöm és ha elérte a tetszőleges szaftos állagot, forrón, főtt szarvacska tésztával kínálom.

Elkészítési idő: 60 perc

Kedvenc termékeink