Joghurtos őszibarack krémleves

Tengődött itt egy tál barack ami már nagyon kiáltozott az elfogyasztásra, így mivel éppen nem volt leves ötletem, erre a kellemes sorsra jutottak.

Szokásos krémleves receptem, habarás és liszt nélkül csak úgy önmagával sűrítve csak most édes verzióba csak a gyümölcs finom íze egy kis citrommal és fahéjjal ízesítve. Mi így szeretjük. 🙂

Hozzávalók:

  • 1 kg értett őszibarack
  • 2 ek nádcukor vagy méz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 vékony karika kezeletlen héjú citrom
  • 1 tk vanília kivonat
  • 3 ek natúr görög joghurt

Elkészítés:

A barackot megmosom, hámozni nem szoktam, felezem, eltávolítom a magját majd felkockázom és lábosba teszem. Hozzáadom a cukrot/mézet, a fahéjat, a citromkarikát, a vaníliát, felöntöm annyi vízzel ami éppenhogy ellepi, majd puhára főzöm (kb 25 perc).

Amikor megfőtt, hozzáadom a görögjoghurtot, leturmixolom és kész is. Ízlés szerint kínálhatjuk melegen, de lehűtve is nagyon finom ezeken a nyári napokon.

Aki nem szereti a nagyon citromos ízt, turmixolás előtt vegye ki a citromkarikát.

 

Elkészítési idő: 35 perc

Kedvenc termékeink