Karalábé krémleves

Szokásos liszt mentes, gyorsan kész krémleves receptemet hozom, ezúttal karalábéból.

Hozzávalók:

  • 50 dkg karalábé – meghámozva –
  • 20 dkg sárga héjú burgonya – meghámozva –
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk házi vegeta (recept ITT)
  • 3 púpozott ek tejföl
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A meghámozott karalábét és a burgonyát, megmosom, apró kockára vágom. Lábosba teszem a megtisztított és felaprított fokhagymával, a vegetával, sóval és borssal, felengedem annyi vízzel ami éppen ellepi és puhára főzöm.

Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadom a tejfölt és összeturmixolom.

Fogyasztás előtt még megszórhatjuk frissen őrölt borssal, aprított petrezselyemzölddel, de én szoktam adni hozzá egy pár csepp frissen facsart citromlevet is.

Ízlés szerint kínálhatunk hozzá krutont is, RECEPTET ITT találtok hozzá.

 

Elkészítési idő: 30 perc

Kedvenc termékeink