Könnyed, nyári cukkinifőzelék

Nyáron mindig gyengém a jól behűtött cukkini- és tökfőzelék. Minden nap bírnám enni. Mint úgy általában a krémleveseket ezeket is egyszerűen készítem, rántás-, habarás nélkül. Így remek, könnyed, natúr fogás a meleg napokra.

Hozzávalók:

  • 1 kg zsenge cukkini
  • 3 dl tejföl
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors és aprított kapor

Elkészítés:

A cukkinit alaposan megmosom és héjával együtt egy tökgyalun felaprítom.

A legyalult cukkinit egy nagy, magas falú serpenyőbe teszem és kevéske zsiradékon, gyakori kevergetés mellett megpárolom (én szeretem ha roppanós, így ez csak pár percet vesz igénybe, de készítse mindenki úgy, ahogy szereti).

Amikor a cukkini elérte a kívánt állagot, sózom, borsozom, megszórom az aprított kaporral, hozzákeverem a tejfölt és néhány percet, közepes hőmérsékleten rotyogtatom.

Amikor elkészült, egy sűrű szövésű szűrőbe teszem a keményítőt, megszórom vele a főzeléket (mintha porcukroznám), így könnyen el tudom keverni csomómentesre, kiforralom és kész is.

Ízlés szerint fasírttal, falafellel (recept ITT), frissensültekkel, pörkölttel kínálom, de önmagában, feltét nélkül is nagyon finom.

TIPP: amikor úgy adja kedvem, a tányéromba, magamnak szoktam hozzáadni néhány csepp, frissen facsart citromlét.

 

Elkészítési idő: 25 perc

Kedvenc termékeink