Krémes gombaragu

Mai ebédem volt ez a gyorsan kész, húsmentes finomság. Nekem nagyon bejött, szuper egyszerű elkészíteni, nagyon finom és nem sok hozzávalóval készül, nálam épp a főzzünk valamit abból ami a hűtőben van projekt égise alatt készült. 🙂

Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg vaj
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 2 dl cukrozatlan habtejszín (készíthetitek növényi tejszínnel is, én kókusztejszínnel nagyon szeretem)
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és pár csepp frissen facsart citromlé

Elkészítés:

A vöröshagymát meghámozom, apró kockára vágom és az olívaolajon néhány percet párolom, majd hozzáadom a megmosott (én hámozni nem szoktam, de készítse mindenki ahogy szereti) kis kockákra vágott gombát és gyakori kevergetés mellett addig párolom, amíg a gomba összeesik, majd hozzáadom a vajat, a fűszereket, a reszelt fokhagymát, a tejszínt, sózom, borsozom és közepes hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett addig főzöm, amíg szép krémes állaga lesz. A legvégén adhatunk hozzá pár csepp, frissen facsart citromlevet és reszelt parmezán sajtot is.

Ízlés szerint párolt rizzsel, főtt tésztával, aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 25 perc

Kedvenc termékeink