Melegszendvics pikáns babraguval

Melegszendvics receptből jöhet bármennyi, sose elég, írta egyszer valaki az egyik posztunk alá. Nagyon egyet értek vele, mi is nagyon szeretjük a melegszendvicseket és most hozom is nektek a legújabb kedvencünket.

A ragu előre elkészítve néhány napig, lezárt dobozban, hűtőben tárolható.

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!

Hozzávalók:

  • 1 fej lilahagyma
  • 1 ek paradicsompüré
  • 2 tk édes darált paprikakrém (aki szereti használhat csípőset is)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 1 mk őrölt római kömény vagy őrölt fűszerkömény
  • 1 tk oregano
  • 1 darabolt paradicsomkonzerv (40 dkg)
  • 1 fehér babakonzerv (24 dkg)
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A hagymát meghámozom, felkockázom és kevés zsiradékon megdinsztelem. Mikor már puha, hozzáadom a paradicsompürét, a paprikakrémet, a reszelt fokhagymát, a fűszereket, néhány keverésnyit együtt pirítom és mikor a fűszerek már finoman illatoznak, ráöntöm a darabolt paradicsomkonzervet, összekeverem és alacsony hűmérsékleten 5 percet főzöm, majd hozzáadom a leszűrt, leöblített babot és további 5-10 percet főzöm. Amikor már kellően sűrű, megkóstolom, ha szükséges még sózom, megszórom frissen őrölt tarka borssal és el is készült.

A babragut kenyérre kanalazom, megszórom reszelt sajttal és air fryerben 195 fokon 4-6 perc alatt megsütöm. Sütési idő készülékenként változhat és függ a kenyérszeletek vastagságától is. Készíthetitek hagyományos sütőben is, akkor előmelegített sütőbe tegyétek és több sütési idővel számoljatok.

Ízlés szerint friss zöldséggel, salátával kínálom, de nagyon finom tükörtojással is.

Elkészítési idő: 30 perc

Kedvenc termékeink