Pikáns halragu

Nagyon szeretem ezt a finomságot. Hallal szoktam készíteni, de csirkemellel is remek fogás.

Mint úgy általában nálunk a legtöbb receptre, erre is igaz, hogy szuper egyszerű elkészíteni és nagyon finom, illetve mindenki ízlésére tudja alakítani.

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 35 dkg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott tk curry fűszerkeverék
  • 4 dl kókusztejszín (én a konzervdobozost szoktam, de hagyományos főzőtejszínnel vagy cukrozatlan habtejszínnel is készíthető)
  • 40 dkg tőkehal filé kiolvasztva
  • Ízlés szerint só és frissen aprított koriander vagy petrezselyemzöld

Elkészítés:

A hagymát meghámozom, félkarikára vágom és az olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, a finomra vágott fokhagymát, néhány keverésnyit együtt pirítom, amíg a paradicsom kicsit összeesik és a fokhagyma illatozni kezd, majd megszórom a fűszerrel, ezzel is néhány másodpercet pirítom.

Amikor már a fűszerek és a fokhagyma finoman illatozik, felöntöm a kókusztejszínnel, beleteszem a feldarabolt (4-5 cm) halat, sózom, felforralom, majd alacsony hőmérsékleten 10-12 perc alatt készre főzöm, amíg a hal elkészül. Csirkemellel készítve, ez a főzési idő kicsit több.

A főzési idő alatt néhányszor óvatosan megkeverem vigyázva, hogy ne törjön össze a hal.

Ha sűrűbben szeretitek a szaftot szórjatok rá egy teáskanál keményítőt. Egy kis szűrűvel szoktam rászórni és úgy szépen csomómentesen el lehet keverni.

Ízlés szerint párolt rizzsel, frissen aprított koriander- vagy petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

Párolt rizs AirFryerben recept ITT!

 

Elkészítési idő: 30 perc

Kedvenc termékeink