Túrónudli eperszósszal

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 3 ek méz
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg eper
  • ½ citrom frissen facsart leve
  • ½ citrom reszelt héja
  • Ízlés szerint mentalevél

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban összekeverem a túrót, a tojást, olvasztott vajat, mézet és a lisztet.

Lisztezett felületen átgyúrom, kisebb hengereket sodrok a tésztából és tetszőleges méretű nudliformákat vágok belőle.

Enyhén sós lobogó vízben megfőzöm a nudlikat. Miután feljöttek a víz tetejére pár perc alatt el is készülnek. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét! 

Az eperhez adom a citrom reszelt héját és levét, valamint mentával is ízesítem. Botmixerrel vagy turmix segítségével összezúzom. 

Az elkészült nudlikat meglocsolom az eperszósszal és mentával díszítem.

Gösser Strawberry Beer Spritzzel kínálom.

Elkészítési idő: 25 perc

Kedvenc termékeink