Cukkini tócsni AirFryerben

Nagyon szeretjük a tócsnit. Jöhet burgonyából, zellerből, répából, cukkiniből, vegyesen, a lényeg, hogy jó sok legyen. Ez a cukkinis verzió az én kedvencem és ne hagyjátok ki hozzá a mártogatóst sem. Amilyen egyszerű, olyan finom, főleg így nyáron, nagyon jól esik hozzá ez a kis fanyar joghurtos szósz.

 

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!

Hozzávalók:

  • 70 dkg cukkini
  • 1 tojás
  • 20 dkg finomliszt (én gluténmentes lisztkeveréket használtam)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk aprított kapor
  • 4-5 ek zsemlemorzsa (ebből is gm verziót használtam)
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A cukkinit alaposan megmosom, hámozni nem szoktam. nagy lyukú sajtrezselőn lereszelem, besózom, majd hagyom 15-20 percet pihenni, hogy a felesleges levet kiengedje, majd alaposan kicsavarom, tálba teszem, hozzáadom a tojást, a lisztet, a reszelt fokhagymát, az aprított kaprot, sózom, borsozom és alaposan összekeverem.

Egy kicsit lágy lesz a tészta álaga, de én így szeretem, mert ha megsül, akkor sem lesz nagyon sűrű. Akinek nagyon macerás így dolgozni vele, tegyen még bele lisztet.

Két kanál segítségével, egy-egy adagot teszek a zsemlemorzsába, óvatosan beforgatom és az air fryer rácsos kosarára sorakoztatom a pogácsákat.

Megspriccelem egy kevés olívaolajjal és 185 fokon 15-18 perc alatt készre sütöm. A sütési idő készülékenként változhat és függ a tócsnik méretétől is.

Az én sütőmben nem kell forgatni, mert anélkül is tökéletesen átsül, de akinek a sütője igényli, a sütési idő felénél forgassátok meg.

A mártogatóshoz görgögjoghurtot összekeverek sóval és néhány csepp frissen facsart citromlével.

Elkészítési idő: 20 perc + sütési idő

Kedvenc termékeink