Cukkinis garnéla

Gyorsan kész, könnyed nyári recept. 🙂

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!

Hozzávalók:

  • 30 dkg zsenge cukkini
  • 20 dkg megtisztított garnéla
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk szárított fokhagymapor
  • 1 kk aprított snidling (friss vagy szárított)
  • 1 kk füstölt fűszerpaprika
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só, chili és frissen facsart citromlé

Elkészítés:

Ha fagyasztott garnélát használok, kiolvasztom, megmosom, papírtörlővel leitatom róla a felesleges vizet, tányérba teszem, meglocsolom az olyvaolajjal, hozzáadom a fokhagymaport, az aprított snidlinget, a fűszerpaprikát, a chilit, sózom és alaposan összeforgatom, hogy mindenhol átjárja a pác.

A cukkinit megmosom, 3-4 mm vastag félkarikákra vágom, megspriccelem kevés olívaolajjal, az air fryer rácsos kosarába halmozom és 200 fokon 5 percet sütöm, majd a kosár szélére húzom a cukkinit, a közepére bepakolom a már bepácolt garnélát és 200 fokon további 8 percet sütöm.

A sütési idő felénél összeforgatom a cukkinit a rákkal és úgy sütöm készre.

A sütési idő készülékenként változhat és függ a garnélák méretétől is.

A frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva, ízlés szerint, párolt rizzsel, qiunoával kínálom, de kifőtt spagettivel összeforgatva is nagyon finom.

Aki szereti, közvetlenül fogyasztás előtt adhat hozzá néhány csepp frissen facsart citromlevet.

 

Elkészítési idő: 25 perc

Kedvenc termékeink