Lazac saslik

Napok óta készülök elkészíteni ezt a finomságot és mivel kaptam nagyon szép lazacot egész jó áron ezért ma jött el a napja. Ebben a nyári melegben remek fogás.

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!

Hozzávalók:

  • 40 dkg lazac filé
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk szárított fokhagymapor
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 1 tk szárított snidling
  • fél mk őrölt fűszerkömény
  • 1 kisebb zsenge cukkini
  • 1 kápia paprika
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A lazacról eltávolítom a bőrét, hideg víz alatt megmosom, majd egy papírtörlővel leitatom róla a felesleges vizet és nagyobb kockára vágom.

A lazackockákhoz adom az olíavaolajat, a szárított fokhagymát, a fűszerpaprikát, a snidlinget, a fűszerköményt, a sót és óvatosan összeforgatom, hogy mindenhol bevonja az olajos-fűszeres pác.

A cukkinit vastagabb félkarikára, a paprikát nagyobb kockára, a hagymákat negyedekre vágom.

Egy saslikpálcára tetszőlegesen felhúzgálom a zöldségeket és a halkockákat.

Az elkészített saslikokat az AirFryer rácsos kosarába sorakoztatom, megspriccelem kevés olívaolajjal és 180 fokon 12-14 perc alatt megsütöm. A sütési idő készülékenként változhat és függ a halkockák és a zöldségek méretétől is.

Az én sütőmben nem kell forgatni, mert anélkül is tökéletesen átsül, de akinek a sütője igényli, a sütési idő felénél forgassátok meg.

Egy felforrósított serpenyőben vagy grillen is süthetitek.

Ízlés szerint párolt rizzsel, friss salátával kínálom és remekül illik hozzá a görögjoghurtos-citromos mártogatós.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Kedvenc termékeink