Rapid tonhalas tészta

Ma, pontban téltájban olyan éhség tört rám, azt hittem menten éhen halok. Gyors helyzetfelmérés, hogy mi van a hűtőben, polcon, itt-ott, és mivel túl sok mindent nem találtam ez a szuper tonhalas tészta készült.

Nagyon finom és tényleg szuper egyszerű elkészíteni. 🙂

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraz spagetti tészta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg tonhalkonzerv
  • 2 dl cukrozatlan habtejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, chili

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint megfőzöm és amíg fő elkészítem a tonhalas szószt.

A hagymát felaprítom, kevés olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a lecsepegtetett tonhalat, a reszelt fokhagymát, borsozom, aki szereti megszórhatja chilivel, néhány keverésnyit együtt pirítom, amíg a fokhagyma finoman elkezd illatozni, majd felöntöm a tejszínnel, hozzáadom a reszelt sajtot, ha szükséges sózom és a kívánt állag eléréséig, takarék hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett főzöm.

A mikor elkészült megszórom frissen aprított petrezselyemzölddel, aki szereti csepegtethet hozzá néhány csepp frissen facsart citromlevet, nagyon jól áll neki.

Össszeforgatom a leszűrt tésztával és forrón kínálom.

 

Elkészítési idő: 20 perc

Kedvenc termékeink