Sült afrikai harcsa – AirFryerben

Ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb sült hal recept. Szuper egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Régen sütöttem hagyományos sütőben is így és akkor is nagyon szerettem, de közel sem volt ennyire jó, mint air fryerben sütve. Kívül fantasztikusan ropogós, belül pedig vajpuha.

Próbáljátok ki, isteni.

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!

Hozzávalók:

  • 1 kg afrikai harcsa filé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk szárított fokhagymapor
  • 1 púpozott tk füstölt fűszerpaprika
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A halat megmosom, papírtörlővel leitatom róla a felesleges vizet, kb. 3 ujjnyi széles csíkokra vágom, az alját és a tetejét beírdalom, besózom, meglocsolom az olívaolajjal, megszórom a szárított fokhagymával, a fűszerpaprikával és alaposan belemasszírozom a fűszereket a halszeletekbe.

A befűszerezett szeleteket az air fryer rácsos kosarára sorakoztatom és 180 fokon 20-22 perc alatt készre sütöm. A sütési idő készülékenként változhat és függ a halszeletek vastagságától is.

Az én sütőmben nem kell forgatni, mert anélkül is tökéletesen átsül, de akinek a sütője igényli, a sütési idő felénél forgassátok meg.

Fokhagymás petrezselymes burgonyával szoktam kínálni és friss salátával.

Elkészítési idő: 35 perc

Kedvenc termékeink