Sonkás zöldséges burgonyafánk

A sok karácsonyi finomság között jól jön egy ilyen gyorsan kész és nagyon finom recept ötlet is szerintem, úgyhogy kicsit vissza a hétköznapokba és próbáljátok ki ezt a burgonyafánkot is.

Hozzávalók:

  • 1 kg GoldenBurg főzni való burgonya
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg finomliszt
  • 20 dkg sonka
  • 2 ek aprított snidling
  • Olaj a sütéshez
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, felkockázom, enyhén sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm, összetöröm és hagyom kihűlni.

A sárgarépát meghámozom és a sonkával együtt, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem.

A megtört burgonyához adom a répát, a sonkát, a liszet, a snidlinget, sózom, borsozom, alaposan összedolgozom és két kanál segítségével forró olajba szaggatom és szép pirosra sütöm.

A megsült fánkokat papírtörlőre szedem hagyom, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, majd ízlés szerint mártogatóssal, friss salátával kínálom.

 

Elkészítési idő: 45 perc

Ezt a receptkönyvünket imádni fogod!

A valaha volt legtöbb előrendelés erre a könyvünkre érkezett.

 Készletről, gyors szállítással azonnal küldjük.