Húsvéti koszorú

Ez a finomság most pont húsvétra készült, így ezt a nevet kapta, de valójában az év bármely napján készíthető reggelire, tízóraira, vacsorára vagy csak úgy, hogy legyen otthon valami finom, házilag készített pékárú.

Mint azt tőlem már megszokhattátok, szuper egyszerű elkészíteni, így garantált a siker azoknak is, akiknek egyébként nem erősségük a sütés.

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 170 ml langyos tej
  • 1 tk cukor
  • 30 g friss élesztő
  • 4 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag KOMETA kemencés karaj
  • 12 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet elkeverem a sóval. A közepébe csinálok egy mélyedést, beleöntöm a langyos tejet, elkeverem benne a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni!

 

Mikor az élesztő felfutott, hozzáadom a felvert tojást (egy evőkanálnyit kihagyok a kenéshez), az olvasztott vajat, alaposan kidolgozom a tésztát és meleg helyen duplájára kelesztem (50-60 perc).

 

Amikor a tészta megkelt, ujjnyi vastagra húzgálom. Nyújthatjuk is, de kis könnyű a tészta, nem feltétlen kell hozzá nyújtófa!

 

Megszórom az apró kockára vágott karajjal, a reszelt sajttal (3-4 csipetet félre teszek a végére), felhajtogatom és alaposan összegyúrom, hogy elvegyüljön a tésztába a sajt és a karaj.

 

Amikor jól kidolgoztam, egy éles késsel 16 részre osztom! Gombócokat formázok, kör alakban egy sütőpapírral bélelt tepsire teszem, letakarom és 20-30 percet kelesztem!

 

Mikor már szép formásra dagadtak megkenem a maradék tojással, megszórom a félre tett sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm!

 

Elkészítési idő: 15 perc +kelesztés + sütési idő