Sonkás-tormás pulykatekercs

Ez a recept tökéletes választás a megmaradt sonka felhasználására, de ha éppen nincs, akkor is megéri venni és elkészíteni mert szuper egyszerű és garantáltan elvarázsol mindenkit.

Hozzávalók:

  • 2 dl PONTI balzsamecet
  • 35 dkg sonka
  • 1 tojás
  • 4 ek reszelt torma (ízlés szerint lehet csípős is)
  • 50 dkg pulykamell filé
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A balzsamecetet addig forralom, amíg besűrűsödik.

A sonkát apró kockára vágom, hozzáadom a tojást, a tormát, sózom, borsozom, alaposan összekeverem.

A pulykamellet kiterítem, enyhén megklopfolom, sózom borsozom, megtöltöm a sonkás-tormás töltelékkel, feltekerem, tepsibe teszem, megkenem olívaolajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütöm.

A sütési idő lejárta után megkenem a redukált balzsamecettel és további 10 percre visszateszem a 180 fokos sütőbe.

A sütési idő sütőnként változhat és a hús vastagságától is függ.

Ízlés szerint friss salátával, burgonyapürével kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő