Ez a recept tökéletes választás a megmaradt sonka felhasználására, de ha éppen nincs, akkor is megéri venni és elkészíteni mert szuper egyszerű és garantáltan elvarázsol mindenkit.
Hozzávalók:
- 2 dl PONTI balzsamecet
- 35 dkg sonka
- 1 tojás
- 4 ek reszelt torma (ízlés szerint lehet csípős is)
- 50 dkg pulykamell filé
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A balzsamecetet addig forralom, amíg besűrűsödik.
A sonkát apró kockára vágom, hozzáadom a tojást, a tormát, sózom, borsozom, alaposan összekeverem.
A pulykamellet kiterítem, enyhén megklopfolom, sózom borsozom, megtöltöm a sonkás-tormás töltelékkel, feltekerem, tepsibe teszem, megkenem olívaolajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütöm.
A sütési idő lejárta után megkenem a redukált balzsamecettel és további 10 percre visszateszem a 180 fokos sütőbe.
A sütési idő sütőnként változhat és a hús vastagságától is függ.
Ízlés szerint friss salátával, burgonyapürével kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
