AirFryer tisztítása vegyszermentesen

Sokszor látom, hogy kérdés, hogy hogyan tisztítsátok az AirFryert. Bevallom őszítén, én nem szeretem a kémiai zsíroldókat használni, teljesen idegen számomra, hogy egy olyan felületen ahova később betolom az ételt, befújjak vele. Nem érzem azt, hogy teljesen le tudom mosni a felületről, így nálam marad a vegyszermentes tisztítás.

Egy hőálló tálba belecsavarok egy egész bio citromot, majd széttépkedem a héját, ezt is a tálba teszem és felöntöm annyi vízzel ami éppen ellepi.

Az AirFryer kosarába teszem és 165 fokon 15 – 20 percet „sütöm”. A sütési idő sütőnként változhat és függ a szennyeződés mértékétől is.

Ezt követően kiveszem a tálat, a kosarakat, kihúzom a készüléket a konnektorból, fejjel lefelé fordítom és egy puha szivaccsal, a visszamaradt citromos vízzel kitörlöm a feloldott szennyeződéseket, figyelve arra, hogy a szivacs teljesen ki legyen csavarva, ne csepegjen víz a készülékbe. Ezt a műveletet végezhetitek úgy is, hogy nem állítjátok fejre, így biztosan nem kerül bele víz, csak nekem így jobban kézre áll, illetve az én készülékeimmel ez kivitelezhető, de tudom, hogy vannak olyan gépek, amiknek a teteje nem lapos, így ott alapból ugrott ez az opció. 🙂

Amikor teljesen megtisztítottam, egy puha ronggyal – ami nem szöszöl –  áttörlöm, talpára fordítom és kész is.

Ha makacsabb a szennyeződés, készíthettek almaecet/szódabikarbóna pasztát, ezzel bekenve, hagyjátok állni egy kis ideig, majd teljesen kifacsart nedves szivaccsal le lehet törölni, majd puha ronggyal áttörölni. (Ez a módszer olyan készülékeknél, ahol felül direktben fűtőszál van borítás nélkül, direktben a fűtőszálon nem alkalmazható.)

Fontos, hogy olyan szivacsot/rongyot használjatok ami nem szöszöl és nem maradnak benne visszamaradt szálacskák.

A tisztítás utáni első használatkor szoktam járatni étel nélkül pár percet, hogy ha mégis benn marad valami, az kijöjjön.

Jó tisztogatást kívánok! 🙂

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!