Fokhagymakrémleves 15 perc alatt

 

Mutatjuk hogyan készíts isten fokhagymakrémlevest negyed óra alatt!

 

Nagy szerelmese vagyok a leveseknek… télen-nyáron, évszaktól függetlenül egy tányér levest mindig szívesen eszek.

Mint úgy általában minden ételnél, itt is nagyon szeretem a praktikus recepteket, így most ismét egy ilyet hoztam Nektek. Egyszerű, bárki könnyedén elkészítheti és a végeredmény, fantasztikusan krémes, finom leveske.

 

 

Hozzávalók:

1 fej fokhagyma

3 ek olívaolaj

2 ek gm lisztkeverék

1,5 liter víz

2 tojássárgája

2 dl tejszín

Ízlés szerint só és fehér bors

 

Elkészítés:

A fokhagymát megpucolom, sajtreszelőn lereszelem, az olívaolajon egy percet párolom, majd megszórom a liszttel és további 2-3 percet pirítom majd felöntöm a vízzel, sózom borsozom és kiforralom.

Egy hőálló tálban/lábasban kézi habverő segítségével a tojássárgáját kikeverem a tejszínnel és merőkanalanként rászedem a forró levest, miközben folyamatosan keverem…. ezután már nem teszem vissza a levest a tűzhelyre.

Forrón, ízlés szerint cipóban, krutonnal, parmezánchipssel kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc

 

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.