Mutatjuk hogyan készíts isten fokhagymakrémlevest negyed óra alatt!
Nagy szerelmese vagyok a leveseknek… télen-nyáron, évszaktól függetlenül egy tányér levest mindig szívesen eszek.
Mint úgy általában minden ételnél, itt is nagyon szeretem a praktikus recepteket, így most ismét egy ilyet hoztam Nektek. Egyszerű, bárki könnyedén elkészítheti és a végeredmény, fantasztikusan krémes, finom leveske.
Hozzávalók:
1 fej fokhagyma
3 ek olívaolaj
2 ek gm lisztkeverék
1,5 liter víz
2 tojássárgája
2 dl tejszín
Ízlés szerint só és fehér bors
Elkészítés:
A fokhagymát megpucolom, sajtreszelőn lereszelem, az olívaolajon egy percet párolom, majd megszórom a liszttel és további 2-3 percet pirítom majd felöntöm a vízzel, sózom borsozom és kiforralom.
Egy hőálló tálban/lábasban kézi habverő segítségével a tojássárgáját kikeverem a tejszínnel és merőkanalanként rászedem a forró levest, miközben folyamatosan keverem…. ezután már nem teszem vissza a levest a tűzhelyre.
Forrón, ízlés szerint cipóban, krutonnal, parmezánchipssel kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!