Amióta elkezdtem használni a tarkedli sütőt sorban jönnek a jobbnál jobb ötletek, hogy mit tudnék még készíteni benne.
Gyerekkoromban nagyon szerettem a kruplilángost, csak nem igazán kedvenc elfoglaltságom, nyújtogatni egyesével és sütögetni, így most újragondoltam ezt a dolgot és így lett belőle krumplis palacsinta! – amit egyébként egy-egy ételhez köretként is el tudok képzelni.
Az ízélmény ugyan az, csak sokkal szaporábban halad a sütés és finom, pilla könnyű kis palacsinták a végeredmény!
Biztosan sok ötletet fogok még hozni Nektek, ehhez a serpenyőhöz mert nagy kedvencem lett.
Hozzávalók – 30 darabhoz -:
- 60 dkg burgonya
- 1 tk vaj
- 1 tojás
- 5 dkg liszt
- 0,5 dl tej
- 1 kk sütőpor
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, kockára vágom és sós vízben puhára főzöm.
Mikor megpuhult, leszűröm, hozzáadom a vajat, összetöröm és hagyom kihülni.
A kihült püréhez adom a tojást, a lisztet, a tejet, a sütőport, sózom, borsozom, alaposan kikeverem majd a terkedli sütő mélyedéseibe kanalazom. Amikor megsült egy szilikon lapát segítségével megforgatom és a másik oldalát is aranysárgára sütöm.
A liszt, tej arány egyébként függ a krumpli fajtájától is. Ha vizesebb, lehet kicist több liszt kell hozzá. Jó sűrű krumplipüré állagra törekedjünk.
Szerintem nagyon jól illik hozzá a fokhagymás-tejföl mártogatósként.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
