fbpx

Rizses laska

Egyre inkább igyekszem arra odafigyelni, hogy változatos alapanyaghasználattal készítsem az ételeinket és törekszem arra is, hogy tartsunk hús mentes napokat is.

Nagyon szeretem a laskagombát, de rég nem ettem, így most elhatároztam, hogy ha valahol találok szépet, akkor veszek és készítek belőle valami finomságot.

Ez egy nagyon egyszerű recept, ám annál finomabb és nagy előnye még ezen felül, hogy szuper egyszerű elkészíteni úgyhogy hajrá mindenkinek!

Hozzávalók:

  • 40 dkg laskagomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 ek vaj
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 bögre rizs
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és majoranna

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágom, tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, majd rádobom a nagyobb darabokra vágott gombát, ezt is megfonnyasztom, mehet rá a rizs, ezt is pirítom néhány percig, majd megszórom a fűszerpaprikával, sózom, hozzáadom a többi fűszert, felöntöm dupla mennyiségű vízzel mint a rizs, hozzáadom a vajat, az aprított fokhagymát, felforralom majd fedővel befedem és takarék lángon készre főzöm.

Főzés közben néhányszor átkeverem.

Friss petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 40 perc

Magyarország KEDVENC

receptgyűjtője újra készleten!

A kedbenc családi recepteket írd bele ebbe a könyvbe, hogy ne vesszen nyoma egyetlen finomságnak sem!