fbpx

Fasírttekercs sütőben sütve

Legyen az ünnepnap, hétvége vagy hétköznap, egy finom fasírttekercs igazán széppé teszi.

Mindenkinek megvan a maga kedvence, ami felidézi a számára kedves emlékeket…nekem ez a kedvencem és remélem, hogy sokan kipróbáljátok és sokatok kedvencévé válik.

Hozzávalók:

  • 2 ek zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg KOMÉTA darált sertéslapocka
  • 1 db zsemle beáztatva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 ek dijoni mustár
  • 1 ek fűszerpaprika
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és aprított, friss rozmaring

Töltelékhez:

  • 30 dkg reszelt füstöltsajt
  • 18 dkg KOMÉTA kemencés sült sertéssonka
  • 5 db keményre főtt tojás

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágom, a zsíron üvegesre pirítom, majd leveszem a tűzhelyről.

A hozzávalókat egy tálban összekeverem, egy sütőpapírt megkenek olajjal, ráterítem a húsos masszát, megszórom a reszelt sajt felével, rásorakoztatom a sonkát, a felszeletelt tojást, megszórom a maradék sajttal, szorosan feltekerem, tepsire teszem és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 60 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként és a fasírt méretétől függően változhat.

Ízlés szerint burgonyapürével, friss salátával kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Magyarország KEDVENC

receptgyűjtője újra készleten!

A kedbenc családi recepteket írd bele ebbe a könyvbe, hogy ne vesszen nyoma egyetlen finomságnak sem!