Legyen az ünnepnap, hétvége vagy hétköznap, egy finom fasírttekercs igazán széppé teszi.
Mindenkinek megvan a maga kedvence, ami felidézi a számára kedves emlékeket…nekem ez a kedvencem és remélem, hogy sokan kipróbáljátok és sokatok kedvencévé válik.
Hozzávalók:
- 2 ek zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kg KOMÉTA darált sertéslapocka
- 1 db zsemle beáztatva
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 2 ek dijoni mustár
- 1 ek fűszerpaprika
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és aprított, friss rozmaring
Töltelékhez:
- 30 dkg reszelt füstöltsajt
- 18 dkg KOMÉTA kemencés sült sertéssonka
- 5 db keményre főtt tojás
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágom, a zsíron üvegesre pirítom, majd leveszem a tűzhelyről.
A hozzávalókat egy tálban összekeverem, egy sütőpapírt megkenek olajjal, ráterítem a húsos masszát, megszórom a reszelt sajt felével, rásorakoztatom a sonkát, a felszeletelt tojást, megszórom a maradék sajttal, szorosan feltekerem, tepsire teszem és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 60 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként és a fasírt méretétől függően változhat.
Ízlés szerint burgonyapürével, friss salátával kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
