fbpx

Hagyományos ecetes-cukros salátalé

Sokáig nagy mumus volt nálam ez a fajta saláta, akár hogyan méricskéltem, akármilyen receptet próbáltam, egyik sem volt az igazi.

Szerencsére már jó ideje, hogy csak sikerült összehoznom a számunkra legfinomabb verziót, azóta csak így készítem és mindig örömmel falatozzuk.

Gondoltam, hátha vannak még rajtam kívül olyanok, akiknek segítség lehet ez a recept.

Hozzávalók:

  • 6 ek kristálycukor
  • 3 ek 20%-os ételecet
  • 1 tk só
  • 6 dl víz

Elkészítés:

A hozzávalókat összeöntöm és addig kevergetem, amíg a cukor teljesen felolvad.

Beleteszem a megmosott és leveleire szedett salátát, a felszeletelt uborkát vagy a paradicsomot.

…én minden zöldséget ebben a lében szeretek.

 

Elkészítési idő: 10 perc

Magyarország KEDVENC

receptgyűjtője újra készleten!

A kedbenc családi recepteket írd bele ebbe a könyvbe, hogy ne vesszen nyoma egyetlen finomságnak sem!