fbpx

Sajtos-szalonnás tönköly lepény

A legújabb favorítom a reggelik között! Gyorsan kész és nagyon-nagyon finom!

Próbáljátok ki, aztán pedig lehet körmölni a családi Receptgyűjtőbe (ITT), mert ezt szerintem gyakran fogjátok készíteni.

Nagyon könnyed, puha a tésztája, a feltét tetszőlegesen variálható, nem kell dagasztani, keleszteni, csak összegyúrod, tepsibe rakod és megsütöd.

Hozzávalók:

– 4 lepényhez-

  • 23 dkg tönkölybúzaliszt
  • 25 dkg 20% tejföl
  • 1 tk só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 g sütőpor

Elkészítés:

A lisztet elkeverem a sóval, sütőporral, hozzáadom a tejfölt, a reszelt fokhagymát, összegyúrom, négy részre osztom, kézzel lepényt formázok és sütőpapírral bélelet tepsire sorakoztatom.

A lepényeket megszórom ízlés szerint reszelt mozzarellával (én füstöltöt használtam), kockára vágott baconnel, teszek rá felezett koktélparadicsomot, de ízlés szerint turbózhatjátok.

Lehet a tetejére tojást ütni, spenótot tenni rá, különböző zöldségeket, zöldfűszereket.

220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 10-12 perc alatt készre sütöm. A sütő aljába, egy hőálló tálba vizet teszek, hogy sütés közben párologjon.

A sütési idő függ a lepények méretétől és a sütőtől is.

 

Elkészítési idő: 30 perc