A legújabb favorítom a reggelik között! Gyorsan kész és nagyon-nagyon finom!
Próbáljátok ki, aztán pedig lehet körmölni a családi Receptgyűjtőbe (ITT), mert ezt szerintem gyakran fogjátok készíteni.
Nagyon könnyed, puha a tésztája, a feltét tetszőlegesen variálható, nem kell dagasztani, keleszteni, csak összegyúrod, tepsibe rakod és megsütöd.
Hozzávalók:
– 4 lepényhez-
- 23 dkg tönkölybúzaliszt
- 25 dkg 20% tejföl
- 1 tk só
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 g sütőpor
Elkészítés:
A lisztet elkeverem a sóval, sütőporral, hozzáadom a tejfölt, a reszelt fokhagymát, összegyúrom, négy részre osztom, kézzel lepényt formázok és sütőpapírral bélelet tepsire sorakoztatom.
A lepényeket megszórom ízlés szerint reszelt mozzarellával (én füstöltöt használtam), kockára vágott baconnel, teszek rá felezett koktélparadicsomot, de ízlés szerint turbózhatjátok.
Lehet a tetejére tojást ütni, spenótot tenni rá, különböző zöldségeket, zöldfűszereket.
220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 10-12 perc alatt készre sütöm. A sütő aljába, egy hőálló tálba vizet teszek, hogy sütés közben párologjon.
A sütési idő függ a lepények méretétől és a sütőtől is.
Elkészítési idő: 30 perc
