fbpx

Karfiol tócsni sütőben

Ez a tócsni mind közül a legfinomabb és ami még plus jó, hogy nincs benne liszt!

Süssétek, nagyon finom!

Ha szereted az ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket akkor   a GastroHobbi Receptkönyveket nagyon fogod szeretni! 

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT! Vagy szerezd be Recept- és desszertgyűjtőnket a család kedvenc receptjeinek!

Hozzávalók:

  • 24 dkg karfiol
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg mozzarella
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A karfiolt és a mozzarellát nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem, hozzáadom az apróra vágott újhagymát (én a zöldjét is bele szoktam aprítni), a tojást, az olvasztott vajat, sózom, borsozom, alaposan összekeverem.

A masszából kisebb golyókat formázok, sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatom és kilapítgatom.

200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton,  20 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a tócsnik méretétől is.

 

Elkészítési idő: 30 perc