Ebben a nagy melegben nálam mindig előtérbe kerülnek a saláták. Ez a fafülgombából készült már nagyon régóta nagy kedvenc és tudom, hogy sokan nem szeretik ezeket az alapanyagokat, de most mégis úgy döntöttem hozom a receptet, hátha van aki szívesen elkészíti.
Hozzávalók:
- 50 g szárított fafülgomba
- 2 gerezd aprított fokhagyma
- 1 ek almaecet
- 1 ek világos szójaszósz
- 1 tk nádcukor
- 2 tk szezámolaj
- Ízlés szerint chili és petrezselyemzöld vagy koriander
Elkészítés:
A gombát folyó víz alatt átmosom, majd 1-1,5 órára langyos vízbe beáztatom. Mikor megszívta magát újra átmosom és felforrástól számított 10 percet főzöm, majd leszűröm.
A fokhagymát felaprítom, hozzáadom az összes többi hozzávalót, addig kevergetem amíg a cukor teljesen felolvad, végül mehet bele a gomba.
Összeforgatom és 10-15 percet hagyom állni. Fogyasztás előtt mindig kavarjuk át.
Elkészítési idő: 20 perc
![202728961_174499911313267_5010382918660966010_n](https://gastrohobbi-hu.b-cdn.net/wp-content/uploads/2021/06/202728961_174499911313267_5010382918660966010_n-741x1024.jpg)