A padlizsán minden formáját szeretem, legnagyobb kedvenc grillezve, ezt követi a sorban a töltött, amihez van egy nagyon egyszerű, szuper finom receptem.
…én nem szoktam rizzsel/bulgurral/kuszkusszal turbózni, csak finom, fűszeres húsragu kerül bele és a megpirított padlizsánhús, nekem így tökéletes és jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra.
Ha szereted az ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket akkor a GastroHobbi Receptkönyveket nagyon fogod szeretni!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT! Vagy szerezd be Recept- és desszertgyűjtőnket a család kedvenc receptjeinek!
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéslapocka
- 3 padlizsán
- 8 koktélparadicsom
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- 2 tk aprított friss majoranna
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 ek fűszerpaprika – ha van akkor füstölt –
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg mozzarella sajt
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A padlizsánokat ketté vágom, a közepét kikaparom, kockára vágom és tetszőleges zsiradékon megpirítom, majd félre teszem.
A darálthúst tetszőleges zsiradékon fehéredésig pirítom, hozzáadom a felezett paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és addig pirítom, amíg elpárolog alóla a víz, de még szaftos. Amikor elkészült, leveszem a tűzhelyről és hozzáforgatom az előzőleg lepirított padlizsánkockákat.
A felezett padlizsánokat sózom, borsozom és beletöltöm a ragut, a tetejére tépkedett mozzarellát teszek és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a padlizsánok méretétől is.
Ízlés szerint friss salátával kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
