Madeleine

Korábban sose készítettem ezt a süteményt, annak ellenére, hogy nagyon szeretem, mert mindig azt hittem, hogy nagyon macerás, de ez nincs így, az egyik legegyszerűbb nassolnivaló, szinte elronthatatlan és mindig nagy sikere van mikor készítem.

Tölthetjük a kis falatkákat dzsemmel vagy márthatjuk csokoládéba, de nekem így natúr a legfinomabb.

Ha szereted az ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket akkor   a GastroHobbi Receptkönyveket nagyon fogod szeretni! 

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT! Vagy szerezd be Recept- és desszertgyűjtőnket a család kedvenc receptjeinek!

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 11 dkg nádcukor
  • 11 dkg olvasztott vaj
  • 1 kk őrölt vanília
  • 11 dkg finomliszt

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, elektromos habverő segítségével alaposan felhabosítom. Itt ne spóroljunk az idővel, mert ezen múlik, hogy könnyed, pihe-puha sütemény legyen a végeredmény.

Amikor már szép fényes és habos (6-8 perc), hozzákeverem a vajat, a vaníliát, végül a lisztet és formába adagolom.

175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 11 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő, függ a forma méretétől is, hogy mennyi tészta fér bele, az én formáim aprók.

A sütési idő alatt, egy hőálló tálba vizet teszek a sütő aljába, hogy sütés közben párologjon.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő