Korábban sose készítettem ezt a süteményt, annak ellenére, hogy nagyon szeretem, mert mindig azt hittem, hogy nagyon macerás, de ez nincs így, az egyik legegyszerűbb nassolnivaló, szinte elronthatatlan és mindig nagy sikere van mikor készítem.
Tölthetjük a kis falatkákat dzsemmel vagy márthatjuk csokoládéba, de nekem így natúr a legfinomabb.
Ha szereted az ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket akkor a GastroHobbi Receptkönyveket nagyon fogod szeretni!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT! Vagy szerezd be Recept- és desszertgyűjtőnket a család kedvenc receptjeinek!
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 11 dkg nádcukor
- 11 dkg olvasztott vaj
- 1 kk őrölt vanília
- 11 dkg finomliszt
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, elektromos habverő segítségével alaposan felhabosítom. Itt ne spóroljunk az idővel, mert ezen múlik, hogy könnyed, pihe-puha sütemény legyen a végeredmény.
Amikor már szép fényes és habos (6-8 perc), hozzákeverem a vajat, a vaníliát, végül a lisztet és formába adagolom.
175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 11 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő, függ a forma méretétől is, hogy mennyi tészta fér bele, az én formáim aprók.
A sütési idő alatt, egy hőálló tálba vizet teszek a sütő aljába, hogy sütés közben párologjon.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
