Kíváncsi vagyok, hogy mikor meglátjátok ezt a receptet, kinek lesz ismerős ez a finomság. Pacsa, fluta, pampuska…ahány tájegység, annyi elnevezés.
Van aki tejföllel eszi, sokan készítik vadashoz, de nagyon finom édesen, házi dzsemmekkel is.
Hozzávalók:
- 70 dkg GoldenBurg Burgonya
- 25 dkg liszt (vagy amennyit felvesz, ez burgonya függő)
- 1 tk só
- fél tk sütőpor
- 1 tojás
- ízlés szerint, zsír vagy olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, összetöröm majd hagyom kihűlni. Fontos, hogy kihűljön, mert melegen sokkkal több lisztet vesz fel és akkor kemény lesz a pogácsa.
Amikor kihűlt, hozzáadom a lisztet, sót, tojást, sütőport és alaposan összegyúrom. Egy konnyen kezelhető, nem kemény, de nem ragadós tésztát kell kapnunk. Ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet.
Tetszőleges mérető gombócokat formázok, amiket kilapítgatok, majd forró olajban vagy zsírban mind a két oldalát szép pirosra sütöm.
Ízlés szerint tejföllel, porcukorral megszórva, dzsemmel kínálom, de készíthetjük vadas mártás mellé is.