Jalapeno savanyítva

Sokan kértétek a savanyított jalapeno receptet, amit Niki készített! Mivel nem tudott ellen állni a kéréseknek, már érkezik is a recept! 🙂

Kizárólag gumikesztyűben készítsétek, az sem árt ha duplát húztok! 🙂

Ha szereted az ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket akkor   a GastroHobbi Receptkönyveket nagyon fogod szeretni! 

RENDELD MEG MOST -40% kedvezménnyel! ITT! Vagy szerezd be Recept- és desszertgyűjtőnket a család kedvenc receptjeinek!

KUPONKÓD: GH40
(érvényes: 2021.09.13-2021.09.17.)

Hozzávalók:

3 db 375 ml-es üveghez:

  • 8 dl hideg víz
  • 5 ek 10%-os ecet
  • 2 mk só
  • 1 ek kristálycukor
  • jalapeno paprika
  • 1 mk borkén (a tartósításhoz)

Elkészítés:

Az üveg tisztításával kezdjük.

Egy lábos aljába teszünk egy konyharuhát, hogy ne érje közvetlen hő az üvegek alját. Rápakoljuk az üvegeket és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje. Ha ezzel megvagyunk, felforraljuk és mikor felforr a víz, további 15 percet főzzük, tiszta konyharuhára szedjük, majd kap egy utolsó fürdőt, nátrium benzonátos vízben, hogy csírátlanítsa.

A paprikákat alaposan megmossuk, felkarikázzuk (a magokat hagyjuk benne!) és az előkészített üvegekbe pakoljuk.

A felöntőléhez kimérjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, sót, ecetet, alaposan elkeverjük, végül mehet hozzá a borkén ( ez a tartósításon túl, a ropogósságért is felel). Ha minden felolvadt, az előkészített paprikáakarikákra öntjük úgy, hogy teljesen ellepje.

Rácsavarjuk a tetőket és mehet is a kamrába, ahol felbontás előtt legalább egy hónapot pihentetjük!

 

Elkészítési idő: 25 perc

Ezt a receptkönyvünket imádni fogod!

A valaha volt legtöbb előrendelés erre a könyvünkre érkezett.

 Készletről, gyors szállítással azonnal küldjük.