Sütőtökkel sült csirkecombok

Gyors, tepsibe bedobálós recept! Nagyon szeretem az ilyeneket, mert előző este is el lehet készíteni a másnapi ebédet.

Itt az ősz, nálunk indul a sütőtök szezon. Szeretjük, bárhogy, bármikor! Lehet nem adja egyből a tök-csirkecomb kombináció, de próbáljátok ki, nagyon finom!

Ha szereted az ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket akkor   a GastroHobbi Receptkönyveket nagyon fogod szeretni! 

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT! Vagy szerezd be Recept- és desszertgyűjtőnket a család kedvenc receptjeinek!

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök – hámozva –
  • 7 db alsó csirkecomb
  • 0,5 dl olaj
  • 2 tt oreganó
  • 1 tk őrölt rómaikömény
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A tököt nagyobb darabokra vágom és a csirkecombbal együtt tepsibe teszem.

Az olajban elkeverem a fűszereket, meglocsolom vele a tököt és a húst, alaposan összeforgatom és 210 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, befedés nélkül 60-70 perc alatt készre sütöm.  A sütési idő függ a combok méretétől is, amiket sütés közben, néhányszor megforgatok, hogy minden oldala szép pirosra süljön.

Ízlés szerint friss salátával kínálom, én nagyon szeretem hozzá a friss rukkolát.

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!