Gyors, tepsibe bedobálós recept! Nagyon szeretem az ilyeneket, mert előző este is el lehet készíteni a másnapi ebédet.
Itt az ősz, nálunk indul a sütőtök szezon. Szeretjük, bárhogy, bármikor! Lehet nem adja egyből a tök-csirkecomb kombináció, de próbáljátok ki, nagyon finom!
Ha szereted az ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket akkor a GastroHobbi Receptkönyveket nagyon fogod szeretni!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT! Vagy szerezd be Recept- és desszertgyűjtőnket a család kedvenc receptjeinek!
Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök – hámozva –
- 7 db alsó csirkecomb
- 0,5 dl olaj
- 2 tt oreganó
- 1 tk őrölt rómaikömény
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A tököt nagyobb darabokra vágom és a csirkecombbal együtt tepsibe teszem.
Az olajban elkeverem a fűszereket, meglocsolom vele a tököt és a húst, alaposan összeforgatom és 210 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, befedés nélkül 60-70 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a combok méretétől is, amiket sütés közben, néhányszor megforgatok, hogy minden oldala szép pirosra süljön.
Ízlés szerint friss salátával kínálom, én nagyon szeretem hozzá a friss rukkolát.
Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő
