Tipikusan az az étel, amihez mindenkinek van egy “igazi” receptje, mint ahogyan nekem is és mivel az elmúlt nyolc évben még nem sikerült megosztanom veletek – pedig ez az egyik kedvenc ételem -, így most akkor érkezik ez is.
Hozzávalók:
- 4 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 1,5 kg burgonya
- 40 dkg lángolt kolbász – lehet csípős is –
- 6 db keményre főtt tojás
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A burgonyákat alaposan megmosom, majd enyhén sós vízben, héjával együtt puhára főzöm.
Mikor megfőtt, hideg vízzel leöblítem, meghámozom, felszeletelem.
A tejfölhöz adom a tojássárgákat, sózom és alaposan kikeverem.
Egy hőálló tálat kikenek tetszőleges zsiradékkal, teszek bele egy réteg burgonyát, megsózom, erre jön a felkarikázott főtt tojás és a szintén karikára vágott kolbász, egy újabb réteg burgonya, meglocsolom néhány kanál tejfölös masszával és indulhat újra a rétegzés. Ezt addig folytatom, amíg az összes hozzávaló elfogy, a tetejére pedig tejföl kerül.
170 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütöm.
Elkészítési idő: 25 perc + sütési idő
