Tipikusan az az étel, amihez mindenkinek van egy „igazi” receptje, mint ahogyan nekem is és mivel az elmúlt nyolc évben még nem sikerült megosztanom veletek – pedig ez az egyik kedvenc ételem -, így most akkor érkezik ez is.
Hozzávalók:
- 4 dl tejföl
- 1 tojás
- 1,5 kg burgonya
- 40 dkg lángolt kolbász – lehet csípős is –
- 6 db keményre főtt tojás
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A burgonyákat alaposan megmosom, majd enyhén sós vízben, héjával együtt puhára főzöm.
Mikor megfőtt, hideg vízzel leöblítem, meghámozom, felszeletelem.
A tejfölhöz adom a tojást, sózom és alaposan kikeverem.
Egy hőálló tálat kikenek tetszőleges zsiradékkal, teszek bele egy réteg burgonyát, megsózom, erre jön a felkarikázott főtt tojás és a szintén karikára vágott kolbász, egy újabb réteg burgonya, meglocsolom néhány kanál tejfölös masszával és indulhat újra a rétegzés. Ezt addig folytatom, amíg az összes hozzávaló elfogy, a tetejére pedig tejföl kerül.
Sütőben, 170 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütöm.
AirFryerben 165 fokon 15 percet sütöm, majd felveszem 180 fokra és mér 5-8 perc amíg szépen megpirul a teteje. Ha kisebb az AirFryeretek és nem fér bele ekkora, akkor készítsétek két tálban és süssétek kétszerre. én szoktam úgy is, hogy az egyik adagot megsütöm, az nálunk pont elég egyszerre, a másik adagot befedem, hűtőbe teszem és majd csak akkor sütöm frissen, amikor esszük.
Elkészítési idő: 30 perc + sütési idő
![rakott krumpli](https://gastrohobbi-hu.b-cdn.net/wp-content/uploads/2022/06/rakott-krumpli-683x1024.jpg)