Tepsis brassói

Az évek alatt már biztosan megszoktátok, hogy szeretek minden receptet leegyszerűsíteni, könnyen megoldani, legyen kész minél gyorsabban, legyen nagyon egyszerű és nagyon finom!

Ez is egy ilyen receptem, tudom, tudom nem brassói…nem baj, nekem az és nevezzük bárhogy nagyon finom, úgyhogy próbáljátok ki aztán meg írjátok meg, hogy ízlett!

Hozzávalók:

  • MONINI classic olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darálthús (szárnyas, sertés, marha, amit szerettek)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 ek petrezselyemzöld
  • 40 dkg zöldborsó
  • 8 db koktélparadicsom
  • 4-5 burgonya (méret függő)
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

Egy serpenyő kevés olivaolajat öntök, hozááadom a vékony karikára vágott vöröshagymát, a darálthúst, gyakori kevergetés mellett fehéredésig pirítom, majd sózom, borsozom, mehet bele a reszelt fokhagyma, a kakukkfű, az aprított petrezselyemzöld, a zöldborsó, a feldarabolt paradicsom, összekeverem és fedő alatt megpárolom.

Egy olívaolajjal kikent tűzálló tálba halmozom a ragut, a tetejét befedem karikára vágott burgonyával, meglocsolom olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra sütöm. A sütési idő függ a burgonyaszeletek vastagságától is.

 

Elkészítési idő: 25 perc + sütési idő

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!