Banánkenyér GastroHobbi módra

Süti vásárra készült a héten ez a finomság és már hozom is Nektek a receptet, hogy Ti is el tudjátok hétvégén készíteni.

Nagyon puha, nagyon könnyű a tésztája, nagyon finom és mint itt általában minden recept, szuper egyszerű elkészíteni. 🙂

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • csipet só
  • 2 banán + 1 a tetejére
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 mk őrölt vanília
  • 1 tk cukrozatlan holland kakaópor

Elkészítés:

A lisztet elkeverem a szódabikarbónával, a sütőporral, a fahéjjal és a sóval.

2 banánt összetörök villával egy kézi habverővel (nem elektromos) hozzákeverem az olajat, a tejet, amikor már szép sima mehet bele a tojás, a vanília, alaposan kikeverem, hozzáforgatom a lisztes keveréket és egy sütőpapírral bélelt kenyérformába öntöm.

A végén kb 3 evőkanálnyi tésztát a tálban hagyok, hozzákeverem a kakaóport és ezt is a kenyérformába csorgatom, egy saslikpálcával szétkeverem benne.

Egy banánt hosszában kettévágok, a tészta tetejére fektetem és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a forma méretétől is.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!