Nagyon régen készítettem ezt a kekszet, pedig volt idő amikor szinte minden héten megsütöttem, mert nagyon szerettük, aztán szépen lassan feledésbe merült az évek alatt, most viszont a sütivásár alkalmával eszembe jutott, hogy milyen jól fog mutatni a sok finomság között és szerencsére nagyon egyszerű elkészíteni, úgyhogy meg is vettem az ötletet és most hozom hozzá Nektek is a receptet. 🙂
Hozzávalók:
- 36 dkg kristálycukor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukrozatlan holland kakaópor
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 1/2 tk sütőpor
- csipet só
- porcukor a forgatáshoz
Elkészítés:
A cukorhoz adom a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a sót, egy kézi habverővel összforgatom, majd elmorzsolom benne a vajat, hozzákeverem a felvert tojásokat, alaposan összedolgozom és egy órára hűtőbe teszem.
A hűtési idő lejárta után tetszőleges méretű golyókat formázok ( én 25g-osakat szoktam ebből amennyiségből 42 db lesz), megforgatom porcukorban, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom, picikét meglapítom és 180 fokra előmelegített sütőben, 12-14 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a kekszek méretétől is.
Elkészítési idő: 15 perc + hűtés + sütési idő
