Egy gyors recptötlet ami remek húsmentes főétel vagy köretként egy finom sülthúshoz is jól illik.
Hozzávalók:
- 50 dkg kelbimbó
- 70 dkg sütni való burgonya
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, a kelbimbót megtisztítom és félbe vágom.
Forrásban lévő enyhén sós vízben együtt megfőzöm őket, majd leöntöm róla a vizet, meglocsolom az olívaolajjal, megszórom a fűszerpaprikával, hozzáadom a zúzott fokhagymát, sózom, alaposan összekeverem majd egy olívaolajjal kikent tűzálló tálba teszem, megszórom reszelt sakttal és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütöm.
Elkészítési idő: 40 perc
![313013168_685755039556758_681097725361976855_n](https://gastrohobbi-hu.b-cdn.net/wp-content/uploads/2022/10/313013168_685755039556758_681097725361976855_n-768x1024.jpeg)