…ami finom, az finom!…és ezek a húsgolyók nagyon finomak!
Hozzávalók:
- 40 dkg darálthús
- 1 ek aprított snidling
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 2 ek szőlőmag olaj
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl GrandTokaj édes szomorodni
- 5 ek áfonya dzsem
- zabliszt a forgatáshoz
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A darálthúshoz adom a snidlinget, a petrezselyemzöldet, sózom, borsozom, alaposan összedolgozom és diónyi nagyságú golyókat formázok belőle, majd meghempergetem a lisztben.
Egy serpenyőben felforrósítok egy evőkanál olajat, ebben szép pirosra sütöm a golyókat, majd tányérra szedem őket.
A visszamaradt zsiradékhoz adok még egy evőkanál olajat, hozzáadom a finomra vágott lilahagymát, az aprított fokhagymát, megdínsztelem, felöntöm a borral és gyakori kevergetés mellett addig forralom amíg besűrűsüdik, ekkor hozzáadom az áfyonya dzsemmet, kiforralom, beleforgatom a golyókat és forrón, kínálom.
Jól illik hozzá a burgonyapüré, de tetszőleges körettel kínáljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
