Tudom tudom ezért majd most kapom az ívet, mert nyílván nem carbonara, de nagyon megkívántam és szerettem volna egy húsmentes alternatívát, akciós volt a karfiol, így készült ez a finomság, amit jó szívvel ajánlok Nektek is kipróbálásra, mert nálunk nagy sikere volt, még Gergő is két tányérral evett, pedig a hús mentes főételeket nem igazán szokta preferálni, de ez most nagyon ízlett neki is.
Hozzávalók:
- 1 csomag száraztészta
- 1 szép fej karfiol
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk kakukkfű
- 5 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 tojássárgája
- reszelt sajt a tálaláshoz ( el is hagyható )
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint kifőzöm.
A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, meglocsolom olívaolajjal, megszórom a kakukkfűvel, alaposan összekeverem, egy sütőpapírral fedett tepsin szétoszlatom úgy, hogy ne fedjék egymást és 210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat és attól is függ, hogy milyen méretűek a rózsák.
Egy edénybe elkeverem a tejszínt, a reszelt fokhagymával, a tojássárgájával, sóval és borssal.
Amikor megsült a karfiol serpenyőbe teszem, felöntöm a tejszínes keverékkel és közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellet kiforralom.
Ízlés szerint a tésztával összeforgatva vagy rászedve kínálom. Megszórhatjuk reszeltsajttal, de el is hagyható.
Elkészítési idő: 40 perc
