Ez egy nagyon finom étel. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető és viszonylag olcsó is (bár a mai világban ilyet írni…), szóval nem túl drága, maradjunk annyiban 🙂
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej lilahagyma
- 1 nagyobb kápiapaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 2 tk szárított oregano
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 darabolt paradicsomkonzerv
- 50 dkg feketebab konzerv
- Ízlés szerint sóés frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A hagymát félkarikára vágom és az olivaolajon megfonnyasztom. Mikor kész a hagyma, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát, a fűszereket, 2-3 keverésnyit együtt pirítom, majd mehet bele a paradicsomkonzerv, az átmosott, lecsepegtetett bab, egy löttyintésnyi víz, amivel a paradicsomos doboz alját kiöblítem és gyakori kevergetés mellett 15-20 perc alatt készre főzöm.
Ízlés szerint párolt rizzsel, bulgurral, quinoával, kuszkusszal, kínálom de illik hozzá a sültburgonya is.
Ízlés szerint ízesíthetjük chilivel.