Feketebab ragu

Ez egy nagyon finom étel. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető és viszonylag olcsó is (bár a mai világban ilyet írni…), szóval nem túl drága, maradjunk annyiban 🙂

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 nagyobb kápiapaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 2 tk szárított oregano
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 1 darabolt paradicsomkonzerv
  • 50 dkg feketebab konzerv
  • Ízlés szerint sóés frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A hagymát félkarikára vágom és az olivaolajon megfonnyasztom. Mikor kész a hagyma, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát, a fűszereket, 2-3 keverésnyit együtt pirítom, majd mehet bele a  paradicsomkonzerv, az átmosott, lecsepegtetett bab, egy löttyintésnyi víz, amivel a paradicsomos doboz alját kiöblítem és gyakori kevergetés mellett 15-20 perc alatt készre főzöm.

Ízlés szerint párolt rizzsel, bulgurral, quinoával, kuszkusszal, kínálom de illik hozzá a sültburgonya is.

Ízlés szerint ízesíthetjük chilivel.

 

Elkészítési idő: 30 perc