BBQ sertésborda

Érdemes kihasználni a jó időt és a szabadban grillezni, amíg nem köszöntenek be a borús őszi napok. Ehhez hoztam most egy könnyed, mégis pikáns pác-ötletet.

Hozzávalók:

  • 30 dkg ananász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 dl paradicsompüré
  • 2 tk só
  • 1 tk frissen őrölt tarkabors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk szójaszósz
  • 2 tk worchester szósz
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 2 ek almaecet
  • 1 kg sertésborda vagy oldalas

Elkészítés:

Az ananászt kicsit megpirítom, hogy a felszíne karamellizálódjon, de vigyázni kell, hogy ne égjen meg. Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, néhány percet együtt pirítom, majd mehet hozzá a paradicsomszósz, a fűszerek.

 

Alaposan összekeverem, kiforralom, végül hozzáadom az almaecetet.

 

Az így készült masszát leturmixolom és ebbe pácolom a húst.

 

Lehet hosszasan is főzni a szószt alacsony hőmérsékleten, hogy egy krémes, sűrű masszát kapjunk, én ezt a verziót az őszi grillezéskor preferálom, gyakran használunk és nagyon szeretünk.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő