Érdemes kihasználni a jó időt és a szabadban grillezni, amíg nem köszöntenek be a borús őszi napok. Ehhez hoztam most egy könnyed, mégis pikáns pác-ötletet.
Hozzávalók:
- 30 dkg ananász
- 1 fej vöröshagyma
- 6 dl paradicsompüré
- 2 tk só
- 1 tk frissen őrölt tarkabors
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk szójaszósz
- 2 tk worchester szósz
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 ek almaecet
- 1 kg sertésborda vagy oldalas
Elkészítés:
Az ananászt kicsit megpirítom, hogy a felszíne karamellizálódjon, de vigyázni kell, hogy ne égjen meg. Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, néhány percet együtt pirítom, majd mehet hozzá a paradicsomszósz, a fűszerek.
Alaposan összekeverem, kiforralom, végül hozzáadom az almaecetet.
Az így készült masszát leturmixolom és ebbe pácolom a húst.
Lehet hosszasan is főzni a szószt alacsony hőmérsékleten, hogy egy krémes, sűrű masszát kapjunk, én ezt a verziót az őszi grillezéskor preferálom, gyakran használunk és nagyon szeretünk.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
