Csőben sült, krémes galuska

Ha könnyed ételre vágysz, ez a rakott galuska biztosan a kedvedre való lesz. Nem igényel különleges hozzávalókat, a sarki kisboltba is beszerezhetőek. Laktató finomság a rohanó mindennapokba!

Hozzávalók:

1 csomag Maggi rakott tészta alap

4 dl tej

40 dkg galuska 

10 dkg sonka 

20 dkg kukorica

15 dkg reszelt sajt

vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés:

A Maggi rakott tészta alapot elkeverem a tejjel és forrástól számított 1-2 percig kevergetve főzöm, amíg besűrűsödik. 

Egy tálba rakom a maradék galuskát, a vékony csíkokra vágott sonkát, kukoricát, valamint reszelt sajtot. Ráöntöm az elkészült szószt és jól összekeverem.

Egy hőálló tálat kikenek vajjal, beleöntöm az összekevert szószos galuskát, a tetejére még szórok egy kis reszelt sajtot és 190 fokon addig sütöm míg a sajt megpirul a tetején (kb. 20 perc).

 

Friss ecetes salátával kínálom.

Elkészítési idő: 35 perc