Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- 1 tk pirospaprika
- ½ tk fokhagymapor
- 1 tk szárított majoranna
- 1 tk szárított petrezselyem
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg gomba szeletelve
- 1 csomag gluténmentes Mester Család bolognai alap
- 5 dl víz
- 1 dl tejszín
- 20 dkg Avena Gofit Zab Fusilli
- Ízlés szerint só, bors
- Friss petrezselyem
Elkészítés:
A darálthúshoz adom a fűszereket, jól összekeverem és gombócokat formázok belőle.
Kevés zsiradékon kisütöm, tányérra szedem.
A visszamaradt zsiradékon finomra vágott vöröshagymát és szeletelt gombát piritok, erre szórom majd a bolognai alapot. Felöntöm vízzel, visszateszem a már megsütött húsgolyókat, kiforralom , majd kevés tejszínnel dúsítom.
Kifőzöm a tésztát (főzési idő forrástól számított 2 perc) és hozzákeverem az szószhoz.
Ha szeretitek az egyserpenyős ételeket akkor próbáljátok ki úgy, hogy a szaftba teszitek a száraztésztát és abban főzitek meg, a főzési idő kb. 2 perc.
Frissen aprított petrezselyemmel díszítem.
Elkészítési idő: 40 perc
