Gluténmentes húsgolyós tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 tk pirospaprika
  • ½ tk fokhagymapor
  • 1 tk szárított majoranna
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg gomba szeletelve
  • 1 csomag gluténmentes Mester Család bolognai alap
  • 5 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 20 dkg Avena Gofit Zab Fusilli
  • Ízlés szerint só, bors
  • Friss petrezselyem

Elkészítés:

A darálthúshoz adom a fűszereket, jól összekeverem és gombócokat formázok belőle.

Kevés zsiradékon kisütöm, tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékon finomra vágott vöröshagymát és szeletelt gombát piritok, erre szórom majd a bolognai alapot. Felöntöm vízzel, visszateszem a már megsütött húsgolyókat, kiforralom , majd kevés tejszínnel dúsítom.

Kifőzöm a tésztát (főzési idő forrástól számított 2 perc) és hozzákeverem az szószhoz. 

Ha szeretitek az egyserpenyős ételeket akkor próbáljátok ki úgy, hogy a szaftba teszitek a száraztésztát és abban főzitek meg, a főzési idő kb. 2 perc.

Frissen aprított petrezselyemmel díszítem.

Elkészítési idő: 40 perc