Hű, ez a süti nagyon finom lett. Tényleg egy szempillantás alatt elfogyott, már a tányérról, miközben fotóztam 🙂
Bármilyen bogyós gyümölccsel készítve nagyon finom, de nálunk az áfonya ebben a sütiben a favorit.
🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 5 dkg nádcukor
- fél kezeletlen citrom reszelt héja
- 12 dkg görög joghurt
- 3 dkg kukorica- vagy burgonyakeményítő
- csipet só
- egy marék gyümölcs
Elkészítés:
A tojásokat ketté választom. A sárgájákhoz adom a cukrot és egy elektromos habverő segítségével felhabosítom. Akkor jó amikor már kezd világosodni és szép habos, selymes az álaga.
A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
A habos sárgájába teszem a reszelt citromhéjat, a görög joghurtot, a keményítőt és egy kézi habverővel simára keverem, majd belekanalazom a kemény habbá vert fehérjét és óvatosan összeforgatom.
A masszát egy kivajazott hőálló tálba öntöm (18 cm átmérőjű tortaformát használtam), a tetejére teszem a megmosott, papírtörlővel szárazra törölt gyümölcsöket, beteszem az air fryerbe és 175 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm. (Hagyományos sütőben 180 fok 40-45 perc).
A sütési idő készülékenként változhat és függ a forma méretétől is, hogy milyen vastagon kerül bele a tészta. Végezzünk tűpróbát, illetve ha nem egy igazán jó tapadásmentes formát használtok, akkor jobb ha kivajazzátok/lisztezitek, hogy ne ragadjon bele 🙂