Répatorta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 15 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 4 tojás
  • 8 g sütőpor
  • 4 g szódabikarbóna 
  • 1 tk fahéj
  • 1 kk gyömbér
  • csipet só
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 30 dkg sárgarépa
  • 5 dkg mandula

Krémhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 tk citromlé
  • 50 dkg mascarpone

Elkészítés:

A vajat a cukorral kihabosítom, hozzákeverem a vaníliakivonatot, egyenként hozzáadom a tojásokat, alaposan kidolgozom, majd mehet hozzá a sütőpor, a szódabikarbóna, a fahéj, a gyömbér, a só, a liszt.

Amikor szép krémes, csomómentes a tészta hozzákeverem a meghámozott és nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, az összetört mandulát.

Kisméretű, sütőpapírral bélelt tortaformában, 175 fokra előmelegített sütőben, kétszerre kisütöm a tésztát, majd kihűtöm.

A krémhez a vajat felhabosítom a cukorral és a citromlével, majd egy szilikonlapáttal hozzáforgatom a mascarponét.

A tortákat kettévágom, minden réteg közé krémet töltök, a maradék krémmel bevonom a külsejét.

Ízlés szerint mandulával, répaszeletekkel díszítem.

Elkészítési idő: 20 perc + sütési idő