Pikáns zöldborsós ragacsos rizs

Egy szelet sült hússal vagy hallal köretként, de önmagában húsmentes fogásként is szuper választás ez az étel. Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon nagyon finom. Egyik személyes kedvencem, így gondoltam veletek is megosztom, hátha valaki kedvet kap hozzá.

Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • fél póré hagyma
  • 1 bögre rizs (basmatit szoktam hozzá)
  • 2 bögre zöldborsó (fagyasztott is lehet)
  • 2 bögre forrásban lévő víz
  • 1 tk fokhagyma por
  • 1 tk őrölt kurkuma
  • 12 dkg zöldfűszeres krémsajt
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

Az olívaolajat egy serpenyőbe öntöm, hozzáadom a karikára vágott póréhagymát, a rizst, a borsót, néhány percet folyamatos kevergetés mellett együtt pirítom majd felöntöm a vízzel, sózom, borsozom, megszórom a kurkumával, a fokhagymával, összekeverem és fedő alatt készre főzöm.

A főzési idő alatt 2-3x át szoktam keverni.

Amikor a rizs és a borsó is megpuhult, leveszem a tűzhelyről és hozzákeverem a krémsajtot.

 

Elkészítési idő: 30 perc