Sült paprikás, fokhagymás szendvics

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kápia vagy piros kaliforniai paprika
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 ek majonéz
  • 2-3 savanyú uborka
  • 1 ciabatta
  • 3 szelet trappista sajt
  • 4 szelet füstölt mozzarella
  • 1 csomag KOMETA sült sertés sonka
  • néhány szelet paradicsom
  • 1 marék aprított saláta
  • ½ tk szárított bazsalikom
  • ½ mk szárított petrezselyem
  • Ízlés szerint frissen őrölt tarkabors és cayenne bors

Elkészítés:

Egy egész fej fokhagyma tetejét levágom, meglocsolom olívaolajjal, megszórom frissen őrölt tarka borssal és az egész paprikával együtt, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.

A majonézt fűszerezem szárított petrezselyemmel, bazsalikommal és cayenne borssal, hozzáadom az apró kockákra vágott savanyú uborkákat, majd hozzákeverem a megsült fokhagymát is. 

Egy ciabattát kettévágok, az egyik felére rápakolom a sajt szeleteket, a másik felét meglocsolom olívaolajjal és néhány percre 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.

Amikor megolvadt a sajt és megpirult a zsömle, az olívával locsolt felére kanalazom a fokhagymás szószt, az sajtos felére mehet a KOMETA kemencés felvágott, rá a paradicsomkarikák, a sült paprika szeletek, aprított saláta, a végén pedig ráborítjuk a szószos felét.

Elkészítési idő: 30 perc