Cukkini krémleves

Alapvetően a zöldség krémleveseket ez alapján a recept alapján szoktam készíteni, nem használok lisztet, rántást, habarást, keményítőt. Így csak az adott zöldség, finom ízét élvezhetjük és nagyon egészséges.

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű burgonya
  • 2 közepes méretű cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek tejföl
  • Ízlés szerint friss kapor, só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A burgonyát és a cukkinit meghámozom, megmosom, apró kockára vágom. Lábosba teszem a felaprított fokhagymával, a kaporral, sóval és borssal, felengedem annyi vízzel ami éppen ellepi és puhára főzöm.

Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadom a tejfölt és összeturmixolom.

Fogyasztás előtt még megszórhatjuk frissen őrölt borssal, aprított kaporral, de én szoktam adni hozzá egy pár csepp tárkonyecetet is.

 

Elkészítési idő: 25 perc

Kedvenc termékeink