Alapvetően a zöldség krémleveseket ez alapján a recept alapján szoktam készíteni, nem használok lisztet, rántást, habarást, keményítőt. Így csak az adott zöldség, finom ízét élvezhetjük és nagyon egészséges.
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű burgonya
- 2 közepes méretű cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek tejföl
- Ízlés szerint friss kapor, só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A burgonyát és a cukkinit meghámozom, megmosom, apró kockára vágom. Lábosba teszem a felaprított fokhagymával, a kaporral, sóval és borssal, felengedem annyi vízzel ami éppen ellepi és puhára főzöm.
Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadom a tejfölt és összeturmixolom.
Fogyasztás előtt még megszórhatjuk frissen őrölt borssal, aprított kaporral, de én szoktam adni hozzá egy pár csepp tárkonyecetet is.
Elkészítési idő: 25 perc
![441873141_882852923667348_1334196114940264902_n](https://gastrohobbi-hu.b-cdn.net/wp-content/uploads/2024/06/441873141_882852923667348_1334196114940264902_n-767x1024.jpg)