Évek óta készítem ezt a salátát, nem is értem, hogy nincs még fenn a recept hozzá.
Nagyon szeretem készíteni is mert szuper egyszerű és enni is mert nagyon finom. Sült- és rántott húsokhoz szuper jól illik, de párolt rizzsel remek húsmentes fogás, vagy pirítóssal tunkolva is remek.
🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥 zárt AirFryer💥 csoportunkba:
👉 Csatlakozok! 👈
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű padlizsán
- 1 ek olívaolaj
- 3 ek natúr görögjoghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány csepp frissen facsart citromlé
- 1 ek aprított petrezselyemzöld vagy aki szereti tehet bele kaprot is
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A padlizsánt megmosom, egy papírtörlővel szárazra törlöm, majd apró kockára vágom.
Egy serpenyőben felforrósítom az olívaolajat, rádobom a padlizsánkockákat és gyakori forgatás mellett szép pirosra pirítom.
Amikor már megpirult, megborsozom, még néhányat forgatok rajta és tányérra öntöm, hagyom kihűlni.
A joghurthoz adok sót, reszelt fokhagymát, a citromlevet, aprított petrezselyemzöldet/kaprot, összekeverem, majd ha kihűlt a padlizsán hozzákeverem. Fogyaszthatjuk azonnal is, de hűtőbe is tehetjük a fogyasztásig.
A padlizsánkockákat süthetjük AirFryerben is, ebben az esetben a felkockázott padlizsánt locsoljuk meg az olívaolajjal, borsozzuk, forgassuk össze és öntsük az AirFryer rácsos kosarába.
200 fokon 8-12 perc alatt süssük szép pirosra. A sütési idő függ a kockák méretétől is.
A padlizsánt nem szoktam sütés előtt és közben sózni, mert úgy túl sok levet ereszt. 🙂
Elkészítési idő: 20 perc
![441600029_771271564991179_5464598189430000932_n](https://gastrohobbi-hu.b-cdn.net/wp-content/uploads/2024/06/441600029_771271564991179_5464598189430000932_n-768x1024.jpg)