Joghurtos padlizsánsaláta

Évek óta készítem ezt a salátát, nem is értem, hogy nincs még fenn a recept hozzá.

Nagyon szeretem készíteni is mert szuper egyszerű és enni is mert nagyon finom. Sült- és rántott húsokhoz szuper jól illik, de párolt rizzsel remek húsmentes fogás, vagy pirítóssal tunkolva is remek.

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz

💥 zárt AirFryer💥 csoportunkba:

👉 Csatlakozok! 👈

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű padlizsán
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 ek natúr görögjoghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány csepp frissen facsart citromlé
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld vagy aki szereti tehet bele kaprot is
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A padlizsánt megmosom, egy papírtörlővel szárazra törlöm, majd apró kockára vágom.

Egy serpenyőben felforrósítom az olívaolajat, rádobom a padlizsánkockákat és gyakori forgatás mellett szép pirosra pirítom.

Amikor már megpirult, megborsozom, még néhányat forgatok rajta és tányérra öntöm, hagyom kihűlni.

A joghurthoz adok sót, reszelt fokhagymát, a citromlevet, aprított petrezselyemzöldet/kaprot, összekeverem, majd ha kihűlt a padlizsán hozzákeverem. Fogyaszthatjuk azonnal is, de hűtőbe is tehetjük a fogyasztásig.

A padlizsánkockákat süthetjük AirFryerben is, ebben az esetben a felkockázott padlizsánt locsoljuk meg az olívaolajjal, borsozzuk, forgassuk össze és öntsük az AirFryer rácsos kosarába.

200 fokon 8-12 perc alatt süssük szép pirosra. A sütési idő függ a kockák méretétől is.

A padlizsánt nem szoktam sütés előtt és közben sózni, mert úgy túl sok levet ereszt. 🙂

 

Elkészítési idő: 20 perc

Kedvenc termékeink