Rég volt már egyserpenyős recept, de az is rég volt, hogy ennyire ne legyen kedvem főzni, úgyhogy ilyenkor mindig jól jönnek ezek a gyors receptek. 🙂
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg darálthús (ízlés szerint csirke, pulyka, sertés, marha)
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 tk morzsolt majoranna
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg aprított paradicsomkonzerv
- 1 tk édes anna daráltpaprika
- 25 dkg száraz macaroni tészta
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
Az apró kockára vágott hagymát kevés zsiradékon megdínszetelem, majd hozzáadom a darálthúst és fehéredésig pirítom.
Mikor a hús kifehéredett, hozzáadom a fűszereket, sózom, borsozom, rádobom a reszelt fokhagymát, néhány keverésnyit együtt pirítom, majd amikor a fűszerek már finoman illatoznak, ráöntöm a paradicsom konzervet, 2 konzervdoboznyi vizet, hozzáadom a paprikakrémet, összekeverem és fedő alatt, takarék hőmérsékleten negyed órát főzöm, majd beleöntöm a tésztát, összekeverem, visszateszem a fedőt és készre főzöm.
Amikor a tészta már benne van, a főzési idő alatt 2x-3x átkeverem. Ha szükséges még tölthettek hozzá vizet. Tészta függő, hogy mennyit vesz fel.
Ízlés szerint, friss salátával és reszelt sajttal kínálom.
Elkészítési idő: 35 perc
![440955460_389841067423500_5548412835123519982_n](https://gastrohobbi-hu.b-cdn.net/wp-content/uploads/2024/06/440955460_389841067423500_5548412835123519982_n-768x1024.jpg)