Egyserpenyős paradicsomos macaroni

Rég volt már egyserpenyős recept, de az is rég volt, hogy ennyire ne legyen kedvem főzni, úgyhogy ilyenkor mindig jól jönnek ezek a gyors receptek. 🙂

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darálthús (ízlés szerint csirke, pulyka, sertés, marha)
  • 2 tk füstölt fűszerpaprika
  • 2 tk morzsolt majoranna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg aprított paradicsomkonzerv
  • 1 tk édes anna daráltpaprika
  • 25 dkg száraz macaroni tészta
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

Az apró kockára vágott hagymát kevés zsiradékon megdínszetelem, majd hozzáadom a darálthúst és fehéredésig pirítom.

Mikor a hús kifehéredett, hozzáadom a fűszereket, sózom, borsozom, rádobom a reszelt fokhagymát, néhány keverésnyit együtt pirítom, majd amikor a fűszerek már finoman illatoznak, ráöntöm a paradicsom konzervet, 2 konzervdoboznyi vizet, hozzáadom a paprikakrémet, összekeverem és fedő alatt, takarék hőmérsékleten negyed órát főzöm, majd beleöntöm a tésztát, összekeverem, visszateszem a fedőt és készre főzöm.

Amikor a tészta már benne van, a főzési idő alatt 2x-3x átkeverem. Ha szükséges még tölthettek hozzá vizet. Tészta függő, hogy mennyit vesz fel.

Ízlés szerint, friss salátával és reszelt sajttal kínálom.

 

Elkészítési idő: 35 perc

Kedvenc termékeink