Raffaello szelet

Megszokottak szerint egy nagyon egyszerűen elkészíthető és nagyon finom receptet hoztam Nektek.

Elsőre furcsának tűnhet, hogy a tésztájába csak a fehérje van benne, de nem, nem elírás, így készítsétek!

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 18 dkg porcukor
  • 1 tk sütőpor
  • 10 dkg finomliszt (a gm verziót 8 dkg gm lisztkeverékkel készítem)
  • 15 dkg kókuszreszelék

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

+ kókuszreszelék a szóráshoz

Elkészítés:

A tojásfehérjét a porcukorral felhabosítom, hozzá forgatom a lisztet, a sütőport, a kókuszreszeléket, majd egy kivajazott/lisztezett tepsibe öntöm és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 20 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

Egy kevés tejjel elkeverem a tojássárgáját, a cukrot, a pudingport, majd felöntöm a maradék tejjel és folyamatos kevergetés mellett kiforralom.

A krémet a megsült tészta tetejére öntöm, elegyengetem, megszórom kókuszreszelékkel és ízlés szerint mandulával díszíthetjük.

Néhány órát hűtőbe teszem, majd felszeletelve kínálom.

Elkészítési idő: 40 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.