Fagyi szelet

Bár ezek a bevezetők mindig nagyon rövidek szoktak lenni, de ez az a desszert, amiről ódákat tudnék zengeni hosszú, hosszú sorokon keresztül.

…egyszerűen annyira finom, hogy csak ettem…ettem és nem tudtam abba hagyni.Ahogy a kekszes alap roppan, a lágyan selymes krém pedig olvad a számba…nincs feljebb! Próbáljátok ki!

Hozzávalók:

12 dkg vaj

1 csomag Gullon zabkeksz

2 + 2 dl habtejszín

10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé

gyümölcs a díszitéshez

Elkészítés:

A kekszet egy zacskóba teszem, nyújtófával összetöröm, majd az így kapott morzsalékot kikeverem a felolvasztott vajjal és egy forma aljába lapítgatom.

Az étcsokoládéhoz hozzá öntök 2 dl tejszínt és gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett felolvasztom, majd vissza hűtöm és habverővel felhabosítom.

A másik 2 dl tejszínt habbá verem, hozzá forgatom a csokoládés habot, majd a kekszes alapra öntöm.

Ízlés szerint gyümölcsökkel díszitem és kb. háromnegyed órára fagyasztóba teszem.

Elkészítési idő: 25 perc

Fagyiszelet

Ezt a finomságot készítsétek el. Nagyon fog tetszeni!

Közzétette: GastroHobbi – 2019. május 30., csütörtök

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük