Bár ezek a bevezetők mindig nagyon rövidek szoktak lenni, de ez az a desszert, amiről ódákat tudnék zengeni hosszú, hosszú sorokon keresztül.
…egyszerűen annyira finom, hogy csak ettem…ettem és nem tudtam abba hagyni.Ahogy a kekszes alap roppan, a lágyan selymes krém pedig olvad a számba…nincs feljebb! Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
12 dkg vaj
1 csomag Gullon zabkeksz
2 + 2 dl habtejszín
10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
gyümölcs a díszitéshez
Elkészítés:
A kekszet egy zacskóba teszem, nyújtófával összetöröm, majd az így kapott morzsalékot kikeverem a felolvasztott vajjal és egy forma aljába lapítgatom.
Az étcsokoládéhoz hozzá öntök 2 dl tejszínt és gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett felolvasztom, majd vissza hűtöm és habverővel felhabosítom.
A másik 2 dl tejszínt habbá verem, hozzá forgatom a csokoládés habot, majd a kekszes alapra öntöm.
Ízlés szerint gyümölcsökkel díszitem és kb. háromnegyed órára fagyasztóba teszem.
Elkészítési idő: 25 perc
Ezt a finomságot készítsétek el. Nagyon fog tetszeni!
Közzétette: GastroHobbi – 2019. május 30., csütörtök